Varrj poncsót 3 lépésben

Üdvözöllek az új blogfelületen! Egy mondhatni rendhagyó bejegyzéssel indítok, úgy gondoltam az új designhoz valami kis fondorlat dukál. Bemutatok egy már-nem-is-tudom-hogyan-fokozzam-hogy-mennyire-egyszerűen-elkészíthető poncsót, amit a gyakorlottabbak konkrétan 15 perc alatt összedobnak, de a kevésbé gyakorlottaknak is maximum 30 percet vesz ígénybe. Arra gondoltam, hogy ha már új a webhely, friss új a design, akkor a modell is új lesz, aki nem más mint a csodaszép Anyukám.

p3110076.jpg

Nagyon könnyű, nőies viselet és gyakorlatilag bármilyen öltözetet fel tud dobni. Nem utolsó sorban ebben a változékony tavaszi időben tökéletes: kellően véd a hűvöstől és közben csinos is. Személy szerint nekem a ferdepántos eldolgozás a kedvencem, mert baromira praktikus és közben díszítő eleme is a poncsónak. Simán lehet kontrasztos, bátrabb szineket is használni, de Anyukám azért picit tartózkodóbb, így maradt a fekete-fehér kombónál. Nekem is nagyon megtetszett, így varrtam egy hasonlót, de tuti lesz extrémebb párja is.

Amire szükséged lesz:
- 1- 1,5 m vastagabb kötött anyag
- varrógép
- 3-4 m ferdepánt
- cérna
- gombostű

Az én anyagom 70 cm  x 140 cm. Semmi mást nem kell tenni, csak kiszabni, összevarrni az anyag sarkait, majd ferdepánttal eltisztázni- meg is van az említett 3 lépés. 

A ferdepántnak számtalan felhasználási módja van, de én ezek közül csak egyiket szoktam alkalmazni, amikor is a varrás- vagy magát az anyag szélét szépen "átöleli".

Első lépésként összevarrjuk a felső sarkokat az alsóval, sima egyenes öltéssel, hagyvva . Ha ezzel megvagyunk jöhet a ferdepánt felvarrása. Ezt úgy csináltam, hogy szétnyitottam a szalagot, majd hozzágombostűztem az anyaghoz, a poncsó teljes kerületén. Levarrtam egyenes öltéssel, majd a ferdepántot kettéhajtottam úgy, hogy "átölelje" az anyagot, így eltakarva az előbbi varratot. Gombostűzzük és 1 mililiméteresen levarrjuk. Ugyanezt megismételjük a karöltők esetében is. Sajnos nekem ezeket a lépéseket fotókkal nem dokumentáltam, de találtam egy szuper leírást ezen a blogon- igaz angolul van, de a képek pont annyira részletesek, hogy nem zavaró a nyelv. És voilá, kész is a poncsónk, viselhetjük egy kellemes kis városi sétán, hogy védjen minket a tavaszi szellőtől.

A szabásminta pedig itt található:

poncso_shrug_1.png

 

shrug_poncso_4.jpg

shrug_poncso.jpg

shrug_poncso_1.jpg

shrug_poncso_2.jpg

shrug_poncso_3.jpg

shrug_poncso_kar.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://avarrasszexi.blog.hu/api/trackback/id/tr4516563790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

a varrás szexi

Címkék

30 perc alatt (1) ajándék (1) ajándék ötlet (1) anyavagyok (1) a vonalú szoknya (1) babaturbán (1) bath robe (1) bélés (1) beutheto patent (1) beüthető patent (1) blog design (1) boriteksarok (1) Burda (2) cipzár (1) cipzárcsere (1) csináld (1) csináldmagad (1) denevérujjú pulcsi (1) design (1) diy (4) fázós (1) félkör szoknya (1) ferdepánt (1) fürdőköpeny (1) fürdőruha (1) futter (1) gumipánt (1) gyerek (1) gyerek ruházat (1) hálózsák (1) hideg (1) hobbi (1) hogyan (1) hogyan kell? (1) hogyan varrjunk nadragot (1) hogyan varrjunk nadrágot (1) ikertű (1) ingyenes (5) ingyenes szabásminta (2) jogger (1) kabát (1) kapszulagardrób (1) karácsony (1) kezdő (7) kézzel (1) köntös (1) kontos (1) köpeny (1) latte jogger (1) lenvászon (1) magad (1) mamiformis (2) maxiszoknya (1) műbőr (1) nadrág (2) nadrágot (1) ogden cami (1) organza (1) ősz (1) ötlet (1) otthon (1) overál (1) palazzo (1) patent (1) pink köpeny (1) plush (1) plüss (1) plüss pongyola (1) poncsó (1) pongyola (1) raglán ujj (1) ráncolás (1) rejtettcipzár (2) roba (1) Rólam (2) ruha (1) ruhatár (1) saját (1) sajátkézze (1) sajátkézzel (1) shrug (1) sk (1) steppelt jersey (1) szabadidőnadrág (1) szabadidonadrag (1) szabásminta (4) szabasminta (3) szegőgép (1) szoptatós ruhák (1) textilbőr (1) (1) tüll (1) tüllszoknya (1) új blog design (1) Valentin nap (1) varras (2) varrás (4) varrás leírás (1) varrjunk (1) varrógép (2) varrószoba (1) vegán bőr (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása