10+1 ok, amiért Neked is varrnod kell!

Ma írogattam az idei éves terveimet- persze ezzel is pont úgy elkéstem, mint a Szilveszteri bejegyzéssel, s közben azon gondolkodtam, hogy miért is szeretek varrni, miért is kezdtem bele? Összeszedtem néhány gondolatot, és hát az a nagyszerű ötletem támadt, hogy ezt gyorsan Veled is meg kell osztanom! Még január van, a fogadalmak listáját szerintem simán ér még kibővíteni :) 

12-diy-sewing-tables

Szóval jöjjön akkor 10+1 ok, amiért Neked is azonnal tűt és cérnát (varrógépet) kell ragadnod: 

  1. Ha leszakad egy gombod a kedvenc blézeredről, vagy túl hosszúnak bizonyul a farmerod szára, már nem kell ruhajavítóba, nagymamádhoz, vagy a szomszéd Babi nénihez rohannod segítségért, hanem azonnal meg tudod varrni magadnak.
  2. Ha a kezedbe akad egy Burda már nem üres tekintettel lapozod át, lelki szemeiddel azt látva, ahogy kontyos nők gyengén megvilágított sarkokban kartonruhákat fabrikálnak, hanem azonnal beindul a gépezet és azon fantáziálsz, hogy az ott látott szabásmintákat hogyan és milyen anyagból tudnád megvarrni, mikor tudsz legközelebb bemenni a sarki méterárushoz anyagért?
  3. Nem kell vagyonokat költeni a legújabb hobbidra, mivel valószínű, hogy nagyikádnak van már egy régi de megbízható orosz/német gépe és az is ugyanazt tudja, mint a mai modern háztartási varrógépek.
  4. Ha meglátsz a boltokban egy ruhát, de a büdzsédbe már nem fér bele, vagy pont a Te méretedben nincs, esetleg a mintája nem tetszik de a fazon igen, otthon könnyen elkészítheted magadnak a kedvenc darabodat.
  5. Nincs is jobb terápia egy stresszes nap után, mint beülni a varrógéped mögé, nyomni a pedált, hallgatni a kis zakatoló hangját, ami azonnal kirántja a füleidben még ott csengő nap maradványait.
  6. Remek sajátkészítésű ajándékokat tudsz készíteni bárkinek bármikor, pl ilyet.
  7. Nem utolsó sorban a lakást is fel tudod tuningolni néhány klassz díszpárnával, székhuzattal, de akár függönnyel is. A legjobb pedig az, hogy ezeket évszakonként váltogathatod.
  8. Ez egy olyan kreativitást kamatoztató hobbi, amit bármikor elkezdhetsz: legyél tini, dolgozó nő, kismama, netán dolgozó kismama. Nem kell hozzá különös képzés, csak néhány kellék és gyakorlás. Szerencsére a fejlődés rendkívül látványos és a sikerélmény szinte azonnali.
  9. Nincs annál jobb érzés, mint amikor valaki megdicséri az alkotásod és szemeiben a csodálattal keveredik a meglepettség, mert meg nem mondaná, hogy ez egy DIY és nem pedig boltban vásárolt darab.
  10. Te vagy a divattervező, és saját magadra szabhatod és modellezheted a ruháidat-kell ennél nagyobb szabadság?

+1. Remek spórolási lehetőség is, mivel megunt ruháidat (de a pasidét, anyukádét, gyakorlatilag bárkiét) könnyet átalakíthatod, így  ez egy remek lehetőség a ruhatárad folyamatos frissen tartásához. 

71f32777f4b94ea0a087266fc7c39d9b

 

Remélem a 10+1 tippel lódítottam rajtad egy lépésnyit a varrás felé, és ezt a sort már úgy olvasod, hogy közben tárcsázod is nagyikádat, hogy kölcsönkérd tőle régi gépét és varrj magadnak egy szoknyát vagy egy szoknyapulcsit! :)

 

Várom kérdéseidet, észrevételeidet és addig is nagyon jó varrást!

 

Orsi

A bejegyzés trackback címe:

https://avarrasszexi.blog.hu/api/trackback/id/tr5816563834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

a varrás szexi

Címkék

30 perc alatt (1) ajándék (1) ajándék ötlet (1) anyavagyok (1) a vonalú szoknya (1) babaturbán (1) bath robe (1) bélés (1) beüthető patent (1) beutheto patent (1) blog design (1) boriteksarok (1) Burda (2) cipzár (1) cipzárcsere (1) csináld (1) csináldmagad (1) denevérujjú pulcsi (1) design (1) diy (4) fázós (1) félkör szoknya (1) ferdepánt (1) fürdőköpeny (1) fürdőruha (1) futter (1) gumipánt (1) gyerek (1) gyerek ruházat (1) hálózsák (1) hideg (1) hobbi (1) hogyan (1) hogyan kell? (1) hogyan varrjunk nadragot (1) hogyan varrjunk nadrágot (1) ikertű (1) ingyenes (5) ingyenes szabásminta (2) jogger (1) kabát (1) kapszulagardrób (1) karácsony (1) kezdő (7) kézzel (1) köntös (1) kontos (1) köpeny (1) latte jogger (1) lenvászon (1) magad (1) mamiformis (2) maxiszoknya (1) műbőr (1) nadrág (2) nadrágot (1) ogden cami (1) organza (1) ősz (1) ötlet (1) otthon (1) overál (1) palazzo (1) patent (1) pink köpeny (1) plush (1) plüss (1) plüss pongyola (1) poncsó (1) pongyola (1) raglán ujj (1) ráncolás (1) rejtettcipzár (2) roba (1) Rólam (2) ruha (1) ruhatár (1) saját (1) sajátkézze (1) sajátkézzel (1) shrug (1) sk (1) steppelt jersey (1) szabadidonadrag (1) szabadidőnadrág (1) szabasminta (3) szabásminta (4) szegőgép (1) szoptatós ruhák (1) textilbőr (1) (1) tüll (1) tüllszoknya (1) új blog design (1) Valentin nap (1) varras (2) varrás (4) varrás leírás (1) varrjunk (1) varrógép (2) varrószoba (1) vegán bőr (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása